Abex Company - Art Gloria

Abex Company - AB Gradnja- Art Gloria

Firma "ABEX company" je osnovana 1991. godine u Podgorici. U početku svog rada bavila se trgovinom prehrambenim proizvodima na veliko, uglavnom prodajom proizvoda "Bačka Topole", "Takova" i sl. Zbog političkih dešavanja u Crnoj Gori početkom 90-tih godina firma posluje na granici rentabilnosti ali do danas nikada ne biva u blokadi.   Prikaži više Firma "ABEX company" je osnovana 1991. godine u Podgorici. U početku svog rada bavila se trgovinom prehrambenim proizvodima na veliko, uglavnom prodajom proizvoda "Bačka Topole", "Takova" i sl. Zbog političkih dešavanja u Crnoj Gori početkom 90-tih godina firma posluje na granici rentabilnosti ali do danas nikada ne biva u blokadi.
Od 1998. do 2005. godine intezivnije počinje sa uvozom robe iz inostranstva, većinom iz Njemačke. Najčešći uvoz robe koji se odvijao u tom periodu bio je iz oblasti građevinskih mašina, alata, auto grane, hemije, tekstila i slično. U toku 1999. godine otvara i suvlasničku firmu u Hamburgu pod nazivom "Mondex" koja i danas radi na poslovima špedicije na području Evrope i u tom poslu je uspješna.
Od 2006. godine naša firma počela je da posluje u oblasti građevinarstva. U tom periodu otvara firme podrške „AB gradnja“ i „ART Gloria“ koja sa bavi gradnjom, nadzorom, projektovanjem... Sada u sklopu firme imamo projektni biro koji čine 4 licencirana inžinjera koji su samostalno ili sa saradnicima radili projekte i vršili nadzor nad radovima, u početku samo za projekte kojima smo mi bili investitori, a kasnije i za dvadesetak projekata drugih investitora.
Najveći i najznačajniji objekat koji je investirala i izgradila naša firma bio je stambeni kompleks u okviru DUP-a "Prvi Maj" Kruševac (iza "Delta city-a") sa oko 20.000m², zatim objekat u okviru DUP-a "Ljubović" sa oko 3.000m², kao i više manjih objekata na drugim lokacijama.
Naredni planovi firme su da svoju djelatnost proširi tj. usmjeri ka turizmu i proizvodnji zdrave odnosno ekološke hrane.

www.abexcompany.me

http://www.abexcompany.me/index.php/mn/djelatnosti/odrzavanje-stambenih-zgrada
ul.Marka Radovica br.8
Podgorica
Ka vrhu