Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Politika kolačića - MojTrg.me

Poslednji put obnovljena 04.06.2021

Kada posetite našu veb stranicu, neki podaci se lokalno čuvaju na vašem uređaju putem veb pregledača koji koristite (Google Chrome, Mozilla Firefox itd.) Ovi lokalno sačuvani podaci pomoći će vam da imate bolje korisničko iskustvo i da vam poseta naše veb stranice bude relevantnija. Najčešći tip lokalnog skladištenja podataka su kolačići koji služe za identifikovanje ponašanja korisnika veb stranica u cilju poboljšanja njihovog ukupnog iskustva na veb lokaciji.

Koristeći kolačiće, Mojtrg prima informacije o vašem uređaju sa kog pristupate našoj veb lokaciji. Mojtrg kada koristi kolačiće, ne prikuplja podatke o vama kao korisniku.

Šta su kolačići i kako se koriste?

Mojtrg koristi tehnologiju praćenja nazvanu kolačići. Kolačići se koriste za pružanje boljih usluga i boljeg korisničkog iskustva. Kolačići su male šifrovane / zaštićene datoteke. To su male tekstualne datoteke uskladištene u korisnikovom računaru / mobilnom uređaju. Da bi izvršavali nesmetane i efikasne funkcije veb stranica, veb pregledači koriste kolačiće. Prihvatanje kolačića i saglasnost za njihovo korišćenje nije obavezujuće.

Kolačići nisu programski kodovi koji se mogu izvršavati sa drugim funkcijama ili sami, zato ne postoji opasnost za korisnika. Kolačići nisu virusi ili bilo koji drugi softver koji može naštetiti vašem uređaju. Ako korisnik ne izbriše ili ograniči upotrebu kolačića, oni će biti izbrisani nakon određenog vremenskog perioda, to može biti od nekoliko minuta do više od jedne godine.

Kolačići ne prikupljaju informacije koje identifikuju korisnika i koriste se samo za poboljšanje načina rada naše veb stranice i pružanje usluga korisnicima u svrhe u koje posećuju i koriste Mojtrg.

Tipovi kolačića

Postoji nekoliko vrsta kolačića i razlika između njih je cilj za koji se koriste. Neke kolačiće postavlja Mojtrg u cilju poboljšanja korisničkog iskustva i pružanja usluga sa boljim kvalitetom. Neke kolačiće postavljaju treće strane i Mojtrg ne snosi nikakvu odgovornost za njih, nema uvid i pristup takvim vrstama kolačića.

- Obavezni ili strogo neophodni kolačići: Mojtrg koristi kolačiće koji su neophodni za stvaranje pozitivnog korisničkog iskustva i pružanje usluge zbog koje je korisnik pristupio veb lokaciji. Ove vrste kolačića koriste se da bi se obezbedila osnovna funkcionalnost veb stranice i da bi korisnik mogao da koristi veb lokaciju. Bez obaveznog i neophodnog veb lokacija neće raditi na odgovarajući način. Ove vrste kolačića ne prikupljaju informacije koje identifikuju korisnika.

- Marketing kolačići: Ove vrste kolačića koriste se za relevantne marketinške kampanje i oglase koji se prikazuju korisnicima veb stranice. Korišćenjem marketinških kolačića oglasi se prikazuju u skladu sa interesovanjima korisnika, od čega korisnici imaju koristi.

- Statistički kolačići: Ovi kolačići se koriste za identifikovanje načina na koji korisnici veb stranice koriste veb lokaciju. Ovi kolačići prikupljaju ovu vrstu podataka: broj posetilaca, broj poseta, stopa posete samo jedne stranice (analitička stopa koja pokazuje procenat posetilaca koji su samo jednom posetili veb lokaciju i odmah napustili veb lokaciju bez posete dodatne stranice) itd. Kolačići omogućavaju Mojtrg da analizira upotrebu veb stranice u cilju poboljšanja kvaliteta i sadržaja ponuđenih usluga.

- Kolačići na društvenim mrežama: Ove kolačiće postavlja Facebook ili druge mreže društvenih medija, tako da Facebook ili druga mreža društvenih medija mogu prikazivati relevantne oglase nakon što korisnik poseti Mojtrg.

Mojtrg je odgovoran samo za kolačiće koje je postavila sama veb lokacija. Mojtrg nije odgovoran za kolačiće koje su postavile treće strane, saradnici, partneri, stranice društvenih medija itd. Mojtrg savetuje svoje korisnike da pročitaju pravila politike privatnosti, kao i politiku kolačića njihovih saradnika, partnera i relevantnih lokacija na društvenim mrežama ( kolačići treće strane) za maksimalnu sigurnost. Mojtrg nije odgovoran za kolačiće koje su postavile treće strane.

Mojtrg obaveštava i prima saglasnost od korisnika svojih veb lokacija pre aktiviranja kolačića.

Svrha primene Mojtrg kolačića

Kolačići koje je postavio Mojtrg ne koriste se za prikupljanje ličnih podataka o korisnicima, ali se koriste za prikupljanje informacija o ponašanju korisnika veb stranice u pretrazi. Pored toga, kolačići omogućavaju korisnicima veb stranica da primaju relevantne informacije u skladu sa sadržajem posećenih stranica, pokazujući im promotivne banere postavljene na zahtev klijenata Mojtrg.

Konkretni razlozi zašto Mojtrg postavlja kolačiće:

Pravilna tehnička funkcionalnost veb stranice.

Čuvanje anonimnih podataka vezanih za korisnika: IP adresa, lokacija uređaja, posećene veb stranice na Mojtrg, broj posećenih stranica, prosečno vreme boravka na lokaciji itd. S ciljem poboljšanja usluga i funkcionalnosti koje nudi Mojtrg.

Prikazivanje relevantni baner oglasa prema interesovanje posetioci, na zahtev klijenata Mojtrg. Prikazivanje personalizovanih oglasa prema prethodno izabranoj kategoriji ili lokaciji.

Prikazivanje relevantnog sadržaja prema prethodnim aktivnostima korisnika veb stranice.

Prikupljanje informacija o ponašanju korisnika uz upotrebu usluge nezavisnog proizvođača - Google Analytics, na način koji ne identifikuje lične karakteristike korisnika koji posećuje Mojtrg.

Čuvanje postavki korisničke web lokacije kao što su jezik, veličina fonta itd.

Funkcije kolačića

Značenje i funkcija kolačića koje Mojtrg koristi su isključivo za poboljšanje korisničkog iskustva i omogućavanje pravilnog funkcionisanja određenih Mojtrg usluga. Mojtrg ne koristi kolačiće sa ciljem da identifikuje krajnjeg korisnika, već sa ciljem da identifikuje ponašanje korisnika na veb lokaciji i njihova interesovanja, kako bi im pokazao relevantan sadržaj i funkcije koji su u skladu sa potrebama i interesima korisnika. Podaci prikupljeni upotrebom kolačića su anonimni i ni na koji način ne identifikuju krajnjeg korisnika. Upotreba slučajnih brojeva koristi se za identifikaciju jedinstvenih posetilaca veb stranice.

Koliko dugo se kolačići čuvaju na računaru

Dužina vremena čuvanja kolačića na računaru zavisi od niza faktora poput vrste kolačića i od toga da li ih postavlja Mojtrg ili druge treće strane. Funkcionalni i statistički kolačići čuvaju se u periodu od 30 minuta do 2 godine, a kolačići koji se koriste u marketinške svrhe čuvaju se u periodu od 15 minuta do 1 godine.

Svi kolačići koje Mojtrg koristi ne identifikuju krajnjeg korisnika i koriste se isključivo za pružanje usluge koju je krajnji korisnik zatražio od Mojtrg i za koju je sam posetio veb stranicu.

Upravljanje i brisanje kolačića

Svaki posetilac veb stranice na Mojtrgu ili bilo kojoj drugoj veb stranici ima mogućnost upravljanja, ograničavanja ili brisanja kolačića definišući određene postavke u svom veb pregledaču. Promena načina na koji veb pregledač koristi kolačiće, uključujući brisanje ili blokiranje kolačića sa veb stranica Mojtrga, može se izvršiti promenom podešavanja veb pregledača, a taj postupak se razlikuje u zavisnosti od toga koji tip pregledača koristite. Da biste proverili kako to možete da uradite na određenom veb pregledaču, kliknite na veb pregledač koji koristite.

Korisni linkovi za isključivanje kolačića:

Ostale informacije

Politika kolačića deo je politike privatnosti kompanije MojTrg.me. MojTrg zadržava pravo da u bilo kom trenutku unese bilo kakve izmene u politiku privatnosti i / ili uslove korišćenja. Takve izmene stupaju na snagu nakon objavljivanja Veb stranice. Molimo pročitajte osnovna pravila veb stranice kako biste bili u toku sa novostima veb lokacije.

Kontakt sa timom MojTrg.me:
Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija