Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Polisa o poštovanju privatnosti

Poslednje promene: 04.06.2021

Korišćenjem naše veb stranice slažete se sa našim pravilima politike privatnosti. Ako se ne slažete sa pravilima politike privatnosti, preporučujemo vam da ne koristite našu veb stranicu.

Politika privatnosti i pravila o zaštiti podataka o ličnosti odnose se na politiku privatnosti veb stranice MojTrg, mobilnu verziju veb stranice, MojTrg Android aplikaciju, MojTrg iOS aplikaciju i podatke za komunikaciju sa MojTrg timom za korisničku podršku. Obrada ličnih podataka na ovoj veb lokaciji je u skladu sa propisima o zaštiti ličnih podataka. Uvek se trudimo da lične podatke obrađujemo sa razumnom pažnjom. Da bi vam omogućio da koristite naše usluge, na primer registraciju oglasa, MojTrg obrađuje neke informacije o vama. Ispod možete pronaći više informacija o politici privatnosti i pravilima zaštite ličnih podataka.

Politika privatnosti uključuje:

  • Šta su lične podatke (podatke o ličnosti)?
  • Koje tipove ličnih podataka prikupljamo?
  • U koje svrhe prikupljamo Vaše lične podatke?
  • Kakva su Vaša prava u vezi sa ličnim podacima koje prikupljamo?
  • Transparentne informacije, komunikacija i način ostvarivanja prava subjekta u pogledu njihove zaštite ličnih podataka
  • Promene polise privatnosti
  • Korisni saveti za zaštitu ličnih podataka i privatnost

Šta su lične podatke (podatke o ličnosti)?

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, „lične podatke“ su bilo koji podatke koji se odnose na identifikovano fizičko lice ili fizičko lice koje može biti identifikovano (podatke o ličnosti) i fizičko lice koje može biti identifikovano čiji se identitet može utvrditi direktno ili indirektno, na osnovu identifikatora kao što su ime, prezime, lični identifikacioni broj građanina, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili na osnovu jedne ili više karakteristika specifičnih za njegovo fizičko, fiziološko, genetsko, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog fizičkog lica.

  • Obrada ličnih podataka je svaka aktivnost ili skup aktivnosti koji se obavljaju sa ličnim podacima, automatski ili na drugi način, poput prikupljanja, evidentiranja, organizovanja, strukturiranja, čuvanja, putem prenosa, objavljivanja ili stavljanja na raspolaganje na druge načine, usklađivanje, kombinovanje , ograničavanje, brisanje ili uništavanje.
  • Lični podaci se obrađuju u skladu sa zakonom, dovoljno i na transparentan način o predmetu ličnih podataka.
  • Lični podaci se prikupljaju u jasne i specifične svrhe u skladu sa zakonom, obrada je takođe u skladu sa namenama.
  • Lični podaci se čuvaju ne duže nego što je potrebno za svrhe u koje se obrađuju i sa odgovarajućim nivoom zaštite koristeći najviše sigurnosne standarde koristeći tehnologiju Secure Socket Layer (SSL).

Koje tipove ličnih podataka prikupljamo?

Ako veb lokaciju posetite kao korisnik veb stranice koja gleda oglase

Kada posetite našu veb stranicu, vaša privatnost je u potpunosti zaštićena. Ako koristite veb lokaciju kao posetilac, MojTrg ne prikuplja vaše lične podatke. MojTrg ima pristup samo informacijama koje ne mogu identifikovati krajnjeg korisnika (ne lični podaci). To su informacije koje se odnose na uređaj koji koristite za pristup našoj veb lokaciji, vašu IP adresu, lokaciju uređaja itd.

Ako vi kao korisnik koristite našu veb stranicu i želite da kontaktirate oglašivača pomoću polja „pošalji e-poštu“, tada će adresa koju ste naveli biti vidljiva oglašivaču kako biste mogli da nastavite komunikaciju u vezi sa stavkom koja se oglašava. MojTrg nije odgovoran i nema pristup komunikaciji između kupca i prodavca. Navedena adresa e-pošte koristiće se samo u te svrhe i neće se koristiti u druge svrhe za koje korisnik nije dao saglasnost.

Ako prijatelju predlažete neki oglas, tada će se putem našeg sistema poslati poruka na adresu e-pošte vašeg prijatelja. Navedena adresa e-pošte koristiće se isključivo u te svrhe i neće se koristiti u druge svrhe za koje korisnici nisu dali saglasnost.

Ako koristite veb lokaciju kao oglašivač koji registruje oglas / kreira korisnički profil

Tokom registracije oglasa, podatke koje ste dali dobrovoljno obrađujemo samo prilikom popunjavanja obrasca za registraciju oglasa, isključivo u date svrhe.

Ako ste oglašavač, podaci potrebni za registraciju oglasa su:

  • Ime - Ovo su podaci koje ste uneli prilikom registracije oglasa u polju - Ime. Ove podatke pružate vi kao korisnik i vi snosite odgovornost za tačnost pruženih informacija.
  • Adresa e-pošte - ovo je adresa e-pošte koja nije javno vidljiva i treće strane joj ne mogu imati pristup. Vaša adresa e-pošte koristi se isključivo u svrhu u koju ste dali saglasnost prilikom registracije oglasa ili naloga.
  • Kontakt broj - Ovo je telefonski broj koji ste naveli kao kontakt broj. Ako ne želite da se vaš broj telefona javno prikazuje u oglasu, onda prilikom registracije oglasa treba da odaberete opciju „Ne prikazuj telefonski broj u oglasu“. U ovom slučaju vaš telefonski broj neće biti javno prikazan i koristiće se samo u svrhu za koju ste dali saglasnost prilikom registracije oglasa / otvaranja računa.
  • Lokacija predmeta koji se prodaje - To je grad u kome se nalazi predmet koji se prodaje / nudi usluga. Za neke od oglasa potrebno je navesti i punu adresu. Navedena adresa koristi se isključivo u svrhu u koju ste dali saglasnost prilikom registracije oglasa / otvaranja računa.

MojTrg koristi tehnologiju praćenja (Cookies - male tekstualne datoteke sačuvane na vašem računaru) koja se koristi u reklamne svrhe i broji jedinstvene posete veb lokaciji. To nam omogućava prikupljanje statističkih podataka za naše korisnike koji će se koristiti samo u interne svrhe, na primer, koriste se, tako da vam se često ne prikazuje isti baner dok koristite MojTrg. Tehnologija praćenja je anonimna i ne sadrži lične podatke. Više informacija o kolačićima možete pronaći ovde.

Registrovanje pomoću Facebook naloga ili Gmail-a

MojTrg pruža svojim korisnicima mogućnost da se registruju na veb lokaciji koristeći svoj lični Facebook nalog ili koristeći svoju adresu e-pošte. Imajte na umu da kada kreirate korisnički profil na MojTrg, koristeći svoj Facebook nalog ili Gmail, informacije iz te mreže društvenih medija / dobavljača e-pošte se povezuju sa vašim korisničkim profilom na MojTrg. Te informacije se mogu izmeniti u bilo kom trenutku povezivanjem sa vašim MojTrg nalogom.

U koje svrhe prikupljamo Vaše lične podatke?

Neka vrsta ličnih podataka će biti potrebna prilikom registracije oglasa i kreiranja MojTrg naloga. MojTrg nije odgovoran za ispravnost unetih podataka. MojTrg koristi pružene informacije isključivo u svrhu u koju su predviđene. Ako niste dali saglasnost da se vaši lični podaci koriste u promotivne marketinške svrhe, oni se neće koristiti u tu svrhu. MojTrg ne deli informacije sa trećim licima, ne prenosi ih trećim licima, čuva ih na sigurnom i koristi ih isključivo u svrhu u koju su namenjene.

Prema zakonu o zaštiti ličnih podataka, MojTrg koristi lične podatke korisnika isključivo u svrhu u koju su namenjeni. Tokom registracije oglasa, sam korisnik odlučuje da li će njegov telefonski broj biti prikazan javno ili ne. Vaša adresa e-pošte nije javno prikazana u oglasu, osim u slučajevima kada oglašivač sam odluči da navede svoju adresu e-pošte u polju za opis oglasa. Navedene informacije o oglasu koriste se za objavljivanje oglasa u obliku i sa sadržajem za koji se sam oglašivač odlučio.

  • Vaši lični podaci (u obliku i sa sadržajem po vašem izboru) koriste se za objavljivanje oglasa, tako da vas zainteresovani kupci mogu kontaktirati zbog predmeta koji se prodaje / nudi usluge.
  • Vaši lični podaci koriste se za slanje sistemskih poruka e-pošte, poput obaveštenja o objavljenim oglasima, realizacije plaćanja itd. Ove poruke nemaju promotivnu namenu i ne koriste se za slanje promotivnih poruka.
  • MojTrg tim za podršku koristi vaše lične podatke u svrhu komunikacije.
  • Vaši lični podaci koristiće se u svrhe digitalnog marketinga samo ako ste za to dali saglasnost.

MojTrg ne deli vaše lične podatke sa trećim licima. Da bi naše usluge imale najviši kvalitet, sarađujemo sa spoljnim dobavljačima za pružanje neke vrste usluga, aplikacija, alata itd. (Domaćih i / ili međunarodnih), a vaši lični podaci se pridržavaju najviših bezbednosnih standarda i informacije provajderi koriste isključivo u svrhu kojoj su namenjeni.

Da bismo koristili teretnu uslugu MojTrg, mi vam u saradnji sa teretnom kompanijom, prema prethodno definisanom protokolu, šaljemo poruke u vezi sa isporukom proizvoda. Vi ste, kao kupac, odgovorni za samostalno popunjavanje obrasca za kontakt, a ti podaci se šalju prevozniku tereta kako bi proizvodi bili uspešno isporučeni. Vi kao prodavac potvrđujete kontakt podatke za preuzimanje predmeta i oni će se deliti sa teretnom kompanijom kako bi proizvodi bili uspešno isporučeni. Mi smo kao veb lokacija samo posrednici u procesu isporuke tereta.

Kakva su Vaša prava u vezi sa ličnim podacima koje prikupljamo?

Vaša prava kao korisnika MojTrga, u vezi sa politikom privatnosti i zaštitom podataka o ličnosti su pravo na informisanost o obradi ličnih podataka, pravo na pristup vašim ličnim podacima, pravo na brisanje ili modifikovanje ličnih podataka, pravo na ograničenje lični podaci kao i pravo na prigovor.

Za sve druge informacije o zaštiti ličnih podataka možete kontaktirati tim za korisničku podršku MojTrga slanjem e-pošte na support@MojTrg.rs. Zahtev za informacije u vezi sa obradom ličnih podataka ili Zahtev za zaustavljanje obrade ličnih podataka možete nam poslati e-poštom ili u pisanoj formi u prostorije MojTrga sa sledećim podacima:

  • Vaše ime i prezime
  • Vaš broj telefona i adresa e-pošte
  • Adresa e-pošte na koju želite da dobijete odgovor
  • Razlog za traženje informacija za obradu ličnih podataka ili zaustavljanje obrade ličnih podataka

MojTrg nastoji da zaštiti vaše lične podatke najbolje što može i da spreči zloupotrebu ili modifikovanje informacija dobijenih od svojih korisnika. Međutim, ne može se garantovati da će mere bezbednosti sprečiti treće strane da nezakonito prikupljaju lične podatke.

MojTrg najozbiljnije shvata sigurnost i preduzima brojne mere kako bi zaštitio sigurnost ličnih podataka korisnika. HTTPS sigurnosni protokol se koristi tokom obrade i prenosa podataka na naše servere. Ako želite da proverite svoje podatke ili napravite neke promene, to možete učiniti na našoj veb lokaciji koristeći lozinku i korisničko ime. Ova lozinka je šifrovana. MojTrg preporučuje da ovu lozinku ne delite sa trećim licima. Podaci o vašim ličnim podacima čuvaju se na sigurnim serverima kojima je pristup omogućio samo MojTrg. Šifrovanje nekih osetljivih podataka vrši se pomoću tehnologije Secure Socket Laier (SSL) kako bi se osiguralo da su vaši lični podaci zaštićeni tokom prenosa na MojTrg. Korišćenje veb stranice MojTrg nije dozvoljeno za maloletnike (mlađe od 18 godina). Ova veb lokacija je dizajnirana za pružanje usluga odraslima (starijim od 18 godina). Trebalo bi da znate da za registraciju korisničkog profila treba da imate najmanje 18 godina. Ovi korisnički profili se proveravaju i ako se zaključi da bilo koji korisnički profil pripada maloletniku, biće uklonjen.

Transparentne informacije, komunikacija i način ostvarivanja prava subjekta u pogledu njihove zaštite ličnih podataka

Informacije i pristup ličnim podacima (podaci koji se dostavljaju kada se lični podaci prikupljaju od samog subjekta)

Korisnik ima pravo da zatraži pristup ili promeni lične podatke koje je dostavio na veb lokaciji. Navedeni lični podaci mogu se takođe promeniti. Informacije o korisničkom profilu možete promeniti tako što ćete se prijaviti na svoj nalog. Ako želite da promenite e-mail adresu sa kojom ste se registrovali, to mora biti sistematski i potrebno je da kontaktirate tim za korisničku podršku MojTrg slanjem e-pošte na support@mojtrg.me. Korisnik takođe ima pravo da zahteva trajno uklanjanje njegovih ličnih podataka iz baze podataka MojTrg. Biće realizovano u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva ako su ispunjeni zakonom predviđeni uslovi.

Informacije koje se dostavljaju kada se lični podaci ne prikupljaju od samog subjekta

MojTrg ne prikuplja i ne obrađuje lične podatke koje korisnik ne pruža. Ako korisnik podnese zahtev za zloupotrebu ličnih podataka, pokrenuće se postupak za identifikovanje osobe koja je to učinila (ako je to moguće), a prema zakonu, sva komunikacija se odvija preko ovlašćenih pravnih institucija u zemlji.

Prava pristupa subjektu ličnih podataka

Subjekt ličnih podataka ima pravo da od MojTrg-a zatraži potvrdu da li se njegovi lični podaci obrađuju i objašnjenje svrhe obrade, kategorija podataka, perioda čuvanja itd., U skladu sa zakonom.

Politika obrade ličnih podataka za direktan marketing

Mojtrg obrađuje lične podatke u svrhu direktnog marketinga, samo nakon što je subjekat ličnih podataka dao saglasnost za njih.

Saglasnost za obradu ličnih podataka u svrhu direktnog marketinga na Mojtrg daje se izborom polja „Pristajem da primam personalizovane savete, ponude i vesti od Mojtrg“ prilikom registracije oglasa ili kreiranja naloga od strane subjekta ličnih podataka.

Lični podaci se koriste za slanje obaveštenja o novim oglasima, oglasima relevantnim za interesovanje korisnika, obaveštenjima o uslugama Mojtrg, ponudama od interesa itd. To može biti u obliku e-pošte, SMS-a, obaveštenja na radnoj površini, Viber poruka, telefonskih poziva, reklamni natpisi itd. Ograničavamo direktan marketing na razuman i proporcionalan nivo i šaljemo relevantna obaveštenja isključivo na osnovu interesa korisnika i prema njihovim prethodnim pretragama na veb lokaciji.

Prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, subjekat ličnih podataka ima pravo da u bilo kom trenutku, besplatno i na jednostavan način, povuče saglasnost za obradu ličnih podataka u svrhu direktnog marketinga. To se može učiniti slanjem „zahteva za povlačenje saglasnosti za obradu ličnih podataka u svrhu direktnog marketinga“ tim za podrška Mojtrg na sledeću adresu e-pošte: support@mojtrg.me.

Mojtrg obrađuje lične podatke u svrhe direktnog marketinga kako bi pružio uslugu koju zahtevaju korisnici veb lokacije Mojtrg. Ta vrsta usluge je, na primer, stvaranje „Pretrage“ ili čuvanje određene pretrage, tako da korisnik može e-poštom primati obaveštenja o svojim interesovanjima i pretrazi koju je izvršio na veb lokaciji.

Subjekt ličnih podataka ima pravo pristupa, izmene, brisanja ili ograničenja obrade ličnih podataka u svrhe digitalnog marketinga. Svi ovi zakoni se primenjuju u skladu sa postojećim pravilima Zakona o zaštiti ličnih podataka.

Postupak politike obrade ličnih podataka za direktni marketing

Na MojTrg, korisnik ima pravo da odluči da li će se njegovi lični podaci obrađivati u svrhu direktnog marketinga ili ne. Ako korisnik ne da saglasnost, neće primiti poruke povezane sa direktnim marketingom, ali će primiti poruke u vezi sa osnovnim funkcijama veb stranice (na primer obaveštenja o uspešno objavljenom oglasu sa vezom do oglasa, obaveštenje o izbrisanom oglasu itd.). Ova vrsta poruka nije povezana sa direktnim marketingom i njihov sadržaj se odnosi samo na osnovne funkcije veb lokacije.

Ovo je postupak na snazi, kada korisnik daje saglasnost za obradu svojih ličnih podataka u svrhu direktnog marketinga:

  • Pri registraciji oglasa / otvaranju naloga korisnik daje saglasnost izborom polja „Pristajem da primam personalizovane savete, ponude i vesti od MojTrg“.
  • Podaci korisnika se čuvaju u zasebnoj bazi podataka koja uključuje samo podatke onih korisnika koji su dali saglasnost za obradu njihovih ličnih podataka u svrhe direktnog marketinga.
  • Kada se kreira kampanja, samo korisnici koji su dali saglasnost za primanje promotivnih poruka primiće tu vrstu poruke.
  • Ako korisnik ne odabere polje za davanje saglasnosti za obradu ličnih podataka ili kontaktira službenika MojTrg za zaštitu ličnih podataka putem e-pošte support@mojtrg.me, on / ona otkazuje primanje poruka u svrhu direktnog marketinga.
  • Ako korisnik pošalje zahtev za brisanje svojih ličnih podataka iz baze podataka, lični podaci se brišu u roku od 30 dana i korisnik više neće primati nikakve poruke u svrhu direktnog marketinga.
  • Ako želi, korisnik može da aktivira opciju za primanje poruka u svrhe direktnog marketinga izborom polja „Pristajem da primam personalizovane savete, ponude i vesti od strane MojTrg“ ili kontaktiranjem MojTrg tim za podrška putem e-pošte support@mojtrg.me.

Changes to the privacy policy

MojTrg zadržava pravo da u bilo kom trenutku izvrši bilo kakve izmene Politike privatnosti i / ili Uslova korišćenja. Ove promene stupaju na snagu samim objavljivanjem veb stranice.

Korisni saveti za zaštitu ličnih podataka i privatnost

Prema Preporuci br. R (99) 5 komiteta ministara državama članicama za zaštitu privatnosti na Internetu, ispod možete pronaći nekoliko korisnih saveta za zaštitu ličnih podataka i privatnost.

  • Budite pažljivi sa ličnim podacima na Internetu, gde ih delite, s kim i na koji način.
  • Imajte na umu da svaka aktivnost koju obavljate na Internetu može o vama ostaviti tragove, zato vam preporučujemo da koristite veb lokacije koje vas informišu o nivou sigurnosti i zahtevaju saglasnost za upotrebu metoda praćenja, poput kolačića itd. Ako to učinite ne želite da se vaši lični podaci koriste, nemojte davati saglasnost na njih.
  • Ako ne želite da registrujete korisnički profil na nekoj veb lokaciji, nemojte to da radite.
  • Budite oprezni sa veb lokacijama koje zahtevaju više informacija nego što je potrebno.
Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija