Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

online prodaja

3 mita o prodaji na online bazarima

Bilo da već neko vrijeme prodajete stvari na online bazarima ili da tek razmišljate da počnete, sigurni smo se da ste se nekad susreli sa komentarima i mitovima koji jednostavno nisu tačni. Nedovoljan izvor informacija, kao i manjak iskustva sa online prodavnicama dovode do ovakvih komentara.

 

Zbog gore navedenog odlučili smo da vam predstavimo 3 mita o prodaji na online bazarima, i objasnimo zašto oni nisu tačni!

 

Nemoguće je zaraditi novac na taj način

MIT! Veoma je moguće zaraditi novac prodavanjem na online bazarima. Bilo da ste butik koji želi da proširi svoju publiku, ili neko ko želi da proda svoje stare stvari. Postoji nekoliko razloga zašto je ova izjava netačna:

 

  • Kupovina putem online bazara u Crnoj Gori se još uvijek razvija, i niste zakasnili na “zadnji voz”

  • Pronalaskom užeg tržišta se lakše zaradi. Ne možete prodavati sve i svašta, možda mislite da će vam više proizvoda donijeti više zarade, ali to baš i nije tačno. Kako bi vaša prodavnica na online bazaru uspjela, morati naći usku ciljnu publiku i prodavati ono što je njima interesantno

 

Nemoguće je probiti se u moru postojećih prodavaca i prodavnica

MIT! Prodavaca i prodavnica ima mnogo, to je istina. A kako vrijeme prolazi biće ih sve više. Međutim, kao što smo spomenuli u prethodnoj sekciji - ovakva vrsta prodaje se još uvijek nije u potpunosti odomaćila na našem tržištu tako da će vam biti lakše nego što očekujete. Potrudite se samo da pratite ovih par savjeta:

 

  • U naslovu oglasa koristite ključne riječi (Primjer: ukoliko prodajete iPhone 7, napišite u naslovu oglasa “iPhone 7”) - na taj način će vas kupci koji pretražuju sajt lakše pronaći

  • Pažljivo odaberite kategorije u koje vaš proizvod spada (Primjer: iPhone 7 će biti u kategoriji Mobilni telefoni)

  • Istražite cijene kod drugih prodavaca i postavite realnu cijenu proizvoda

  • Podijelite vaš oglas na društvenim mrežama, forumima, itd.

  • Iskoristite bonus od 50 eura za reklamiranje koje MojTrg.me nudi novim članovima. Na ovaj način će vaša reklama biti istaknuta u odnosu na ostale

  • Nekad ćete morati i sami da uložite u reklamu kako biste istakli oglas - i u tome nema ništa loše, dok god ta reklama generiše profit.

 

Samo niske cijene generišu prodaju

MIT! Tačno je da niskim cijenama možete postići bržu prodaju, a da li je to za vas profitabilno? Jeste ukoliko prodajete veliki broj proizvoda, ali ako to nije slučaj svakako bi trebalo razmisliti da li je to najbolji način da ostvarite prodaju.

 

Niske cijene dovode do prodaje, ali do prodaje takođe dovode i proizvodi koji su kvalitetni i dobro očuvani. Takođe, zanimljiv tekst oglasa kao i kvalitetne fotografije predmeta mogu vam pomoći u velikoj mjeri da svoj predmet prodate.

 

Najlakše je zapravo prodati proizvode koji rješavaju neki problem kupcu, a ti problemi dolaze u različitim formama. U iPhone 7 primjeru - kupac želi novi telefon jer mu se stari pokvario, ili mu je dosadio. Šta god da je u pitanju, vi morate biti tu da mu pružite rješenje za problem.

 

Za kraj

To je to - 3 mita o prodaji na online bazarima. Da li ste se nekada sreli sa njima ili ste naišli na neke druge? Kakvo je vaše iskustvo sa navedenim zabludama?

 

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija