Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

4 savjeta za kupovinu polovne garderobe

4 savjeta za kupovinu polovne garderobe

Prodavnice pologne garderobe tek su uzele maha kod nas i u zemljama regiona, ali jedno je sigurno - u budućnosti ih možemo očekivati još više. Kupovina polovne odjeće postaje sve popularnija. A to i nije baš čudno, s obzirom na to da se na taj način čuva okolina, ali i novac, jer su ovakvi komadi prilično jeftiniji u odnosu na nove, a često se može i desiti da naiđete na neki dizajnerski model koji biste platili stotine eura u nekoj drugoj prodavnici.

 

Međutim kako biste uvijek bili sigurni da ste napravili dobar izbor, morate znati i neke trikove, zato smo vam pripremili 4 savjeta za kupovinu polovne garderobe.

Često obilazite prodavnice

Roba u radnjama polovne garderobe se brzo prodaje pa se samimim tim i brzo mijenja. Najbolje bi bilo da provjerite sa lokalnim radnjama kojim danom dobijaju novu robu kako biste mogli da dođete tada i uhvatite najbolje komade.

 

Stvari koje su najvrjednije i koje su najbolje očuvane se najbrže i prodaju, zbog toga je najbolje u ovakve prodavnice ići istog dana kada roba i stigne.

Provjerite police ispred kabina

Na police ispred kabina se ostavljaju stvari koje je već neko probao ali se odlučio da ih ne kupi. Radnice često ne mogu da postignu da svaki komad vrate na svoje mjesto, pa tako ovde često možete pronaći dobru, očuvanu garderobu.

 

Takođe većina prodavnica ima i velike korpe u kojima se nalaze stvari koje se prodaju po veoma niskim cijenama. Te stvari su obično nabacane, pa ćete morati da utrošite malo vremena da ih preturite, ali u njima se mogu isto tako naći modeli koji će vam biti savršeni.

Dobro provjerite garderobu

Još prilikom razgledanja, ili kada već uđete u kabinu, dobro provjerite komad koji isprobavate. Pogledajte da li se na njemu nalaze neke fleke, rupe, ili druga oštećenja. Nekada ćete naići na komad koji ima rupu na šavu, to se lako da zakrpiti i zbog toga ne bi trebalo da propustite priliku.

 

Robu sa flekama zaobilazite, jer su to najčešće fleke koje se ne mogu ni oprati, pa ćete tako samo izgubiti novac.

 

Ukoliko kupujete pantalone, jakne ili neki drugi komad sa dugmadima ili rajsfešlusom dobro provjerite da li ona rade. Ako neko dugme fali, ne očajavajte, i ono se lako da zamijeniti, kao i rajsfešlus. Samo kod rajsfešlusa razmislite da li bi vam se trošak popravke isplatio.

Iskoristite posebne ponude

Kao i sve radnje, i prodavnice polovne garderobe imaju sniženja. Osim standardnih prazničnih i sezonskih popusta, popuste možete očekivati i prije nego što radnje dobiju novu robu. U tom periodu cijene se iz dana u dan smanjuju, ali vam ne preporučujemo da čekate poslednji dan i najnižu cijenu - tada ostane veoma sužen izbor komada i teško da ćete pronaći nešto što vam se baš dopada.

Za kraj

 

Da li i vi imate naviku da kupujete u radnjama polovne garderobe? Koji je vaš savjet za kupovinu? Podijelite trikove i sa nama!

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija