Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

kupovina polovnih stvari

6 razloga zbog kojih je bolje kupovati polovne stvari

Sigurno ste bar jednom u životu kupili nešto polovno, nebitno da li je automobil, školske knjige, ili odjeća… Kupovina polovnih stvari je dobra - kako za vas, tako i za okolinu, a možda i za neku dobrotvornu organizaciju.

 

Na našem sajtu uglavnom možete kupiti već korišćene stvari, te smo odlučili da vam 6 razloga da kupujete polovno.

 

1 - Bolji kvalitet po nižoj cijeni

Danas za skoro sve postoji jeftinija opcija, ali svi znamo da jeftinije nove stvari nisu nešto što će vam potrajati duže od godinu dana. Kada kupujete polovno, možete naći fantastične komade visokog kvaliteta, koji se uklapaju u vaš budžet.


Recimo da hoćete da kupite sto. U prodavnicama novog namještaja, stočić za kafu možete pronaći i po cijeni od 20-30 eura. Što je super cijena! Ali… Ovakvi stolovi su pravljeni od lošijeg materijala, i možete biti sigurni da ćete već u narednih godinu dana morati da izdvojite novac za novi, tako da niste baš uštedjeli. Sa druge strane, za 20-30 eura možete pronaći polovne stolove kvalitetnije izrade, koji se prodaju po toj cijeni samo zato što ih je neko već koristio.

 

2 - Polovne stvari ne zahtjevaju upotrebu novih materijala

Sve što kupujete napravljeno je od nečega, od drveta, pamuka, metala… Proizvodnja svih ovih materijala je skupa, i šteti našoj okolini. Kada kupujete polovno, ne trošite nove resurse. I što više ljudi kupuje polovno, manje novih stvari se proizvodi… Dakle, manje resursa se troši.

 

3 - Možete podržati humanitarnu akciju

Veliki broj prodavnica polovnih stvari sarađuje sa nekom vrstom dobrotvorne organizacije, i jedan dio zarađenih sredstava (a ponekad i sva) daju se u dobrotvorne svrhe.

 

Prije nego što odete u prodavnicu polovnih stvari, raspitajte se i provjerite da li vašom kupovinom možete pomoći nekome.

 

4 - Uštedićete novac na dječijoj garderobi

Djeca brzo rastu, i brzo prerastaju garderobu koja im je kupljena, tako da se uopšte ne isplati potrošiti 60 eura na jaknu koju dijete neće moći da obuče već sledeće godine. Polovnu jaknu kupićete po znatno nižoj cijeni, i neće vam biti žao što sledeće godine opet morate dati novac na takav komad.

 

Takođe, djeca mogu da budu djeca i da ne brinu hoće li im se nova stvar pocijepati prvog dana škole ili ne.

 

5 - Dajete novi život stvarima

Vratimo se na primjer namještaja… U prodavnicama polovnog namještaja možete pronaći stolicu koja je dotrajala i oštećena. Uz veoma malo ulaganja i kreativnosti tu stolicu možete da sredite i date joj potpuno novi život!

 

Što je najbolje, možete je srediti baš onako kako vi želite, i baš na način na koji će se uklopiti u vaš životni prostor.

 

6 - Polovne stvari imaju priču

Nije rijetkost da u prodavnici polovnih stvari naiđete na neki primjerak koji sa sobom nosi priču. Bila to neka dekoracija, komad namještaja ili aksesoar. Ukoliko polovne stvari kupujete direktno od vlasnika, uvijek možete da ih pitate o priči koju kupljeni primjerak nosi.

 

Nikad ne znate, možda to može biti torbica koju je vlasnicina baka nosila na svom vjenčanju!

 

Za kraj

Nije sramota kupovati korišćeno i polovno. Ovakvim načinom kupovine pomažete zajednici, planeti, ali i vašem novčaniku.


Šta vi mislite o kupovini korišćenih stvari?

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija