Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

polovni automobili

7 savjeta za prodaju polovnih automobila

 

Došlo je vrijeme da prodajte svoj stari automobil. Bilo da ste kupili novi, ili neki polovan model, višak automobila će vam samo iziskivati dodatni trošak. Veliki broj članova našeg sajta prodaje polovne automobile, pa smo odlučili da napišemo tekst sa savjetima za prodaju polovnih vozila.

 

1 - Oglasite se na dobrim mjestima

Nekada su se oglasi za prodaju automobila mogli naći u novinama, danas baš i nije tako. Zahvaljujući internetu, i sajtovima kao što je MojTrg.me sada vaše auto možete oglasiti putem interneta!

 

Bitno je da dobro istražite kakvi sve sajtovi postoje kod nas, koliko automobila tu ima na prodaju, i da li iko zapravo prodaje automobile. Potencijalni kupci provode vrijeme na sajtovima na kojima već postoje oglašena vozila, pa nemojte napraviti grešku i postaviti vaš oglas negdje gdje drugi automobili ne postoje.

 

2 - Pripremite sve informacije

Kada oglasite vaše vozilo, potencijalni kupci će vas kontaktirati sa gomilom pitanja, i morate biti spremni da odgovorite na njih. Ukoliko ne znate sve detalje o vašem vozilu, bilo bi dobro da se informišete.

 

Saznajte koji vam je tip motora, koliko brzina ima, koliko goriva trši, kao i koju dodatnu opremu ima. Budite iskreni sa kupcima kada je u pitanju kilometraža, ali i potencijalne popravke.

 

3 - Odredite realnu cijenu

Svi bi smo voljeli da automobil prodamo za što više novca, međutim to nije uvijek moguće. Ukoliko postavite previsoku cijenu, rizikujete da izgubite kupca, ali ukoliko cijena bude preniska izgubićete novac.

 

Istražite ostale oglase, provjerite kako se kreću cijene vašeg modela na sajtovima za prodaju. Takođe, možete auto odvesti i kod nekog automehaničara koji će moći da vam da realnu procjenu.

 

4 - Dotjerajte automobil

Prije nego što fotografišete vaše auto, operite ga, očistite i sklonite bilo kakve stvari koje mogu odvlačiti pažnju sa modela - osvježivače vazduha, stikere, itd.

 

Takođe, kada kupci budu dolazili da ga pogledaju, potrudite se da izgleda što bolje. Odvezite ga na detaljno čišćenje. Dobro ga usisajte, operite, pa čak i dajte na voskiranje.

 

Svakako je najbitnije da automobil radi, ali neuredno vozilo će odvratiti pažnju od njegovih kvaliteta.

 

5 - Slika vrijedi hiljadu riječi

Već smo spomenuli da auto morate fotografisati, ali je bitno kakve su to fotografije. Ukoliko znate nekoga ko ima profesionalni fotoaparat, ili neki noviji model telefona - pozovite ga da vam pomogne.

 

Fotografije moraju biti dovoljno svijetle da se automobil lijepo vidi, i svakako ne bi trebalo da budu lošeg kvaliteta.

 

Počnite od sebe - da li biste se zainteresovali za oglas bez fotografija? Ili onaj sa fotografijama toliko mutnim da se jedva vidi koji model automobila je u pitanju?

 

6 - Pisanje reklame

Razumijemo da se ne bave svi marketingom, ali sreća je da ne morate biti Šekspir kako bi prodali auto! Kada budete pisali oglas obavezno uključite sledeće:

  • Godinu proizvodnje, marku i model automobila

  • Koliko kilometara je prešao

  • Koliko goriva troši

  • Da li imate servisne papire

  • Po kojoj cijeni prodajete automobil

  • Da li postoje neke stvari koje će morati da se poprave

  • Kako vas potencijalni kupci mogu kontaktirati

 

 

7 - Sastanite se sa kupcima u javnosti

Stresno je razmišljati o tome ko vas je zapravo kontaktirao putem interneta, i ko se interesuje za vaš polovan automobil. Predlažemo da se sa potencijalnim kupcima nađete na javnom mjestu, a ukoliko oni žele da obave test vožnju idite sa njima ili uzmite njihov dokument kako bi bili sigurni da će se vratiti.

 

Za kraj

Da li ste imali priliku da prodajete polovno vozilo do sada? Kako ste to radili? I imate li neke savjete?

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija