Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Evo zašto morate obratiti pažnju na opise vaših oglasa

Evo zašto morate obratiti pažnju na opise vaših oglasa

Brzina kojom ćete prodati nešto putem sajta MojTrg.me u velikoj mjeri zavisi od toga koliko su dobre fotografije i tekst koji prate oglas. U jednom od ranijih blog postova objasnili smo vam zbog čega su dobre fotografije bitne, ali i kako ih možete lakše napraviti. U današnjem postu, posvetićemo se opisu oglasa.

Šta čini dobar opis oglasa?

Dobar opis internet oglasa čine samo dvije stvari, a to su broj informacija koje ćete u njemu podijeliti, i opis realnog stanja predmeta.

 

Oglas ne smije biti natrpan informacijama koje niko neće razumjeti. Ovo se posebno odnosi na oglase vezane za elektronske uređaje. U redu je podijeliti neke osnovne specifikacije vezane za predmet, ali morate biti svjesni da nisu svi kupci dovoljno informisani o takvim predmetima, i da im većina tih informacija neće ništa značiti. Ono što svakako treba da uradite jeste da jednostavnim rječnikom opišete predmet koji prodajete. Nisu svi kupci ciljno došli na vaš oglas, možda im se učinio zanimljivim na prvi pogled, a dobar opis je prilika da im taj proizvod i prodate.

 

Realno stanje predmeta je ekstremno bitno kada su u pitanju polovni predmeti. Pokušajte da navedete sve falinke proizvoda. Da li je ogreban? Gdje i koliko? Da li iz garderobe vise neki konci? Da li ima rupe? Da li mu je potrebna popravka da bi radio. Kupcima uglavnom ne smetaju oštećenja, svjesni su da kupuju polovan proizvod. Ono što će im sigurno smetati jeste kada proizvod dobiju i nađu oštećenja koja nisu navedena na sajtu.

Šta dobijate lošim ili nikakvim opisom?

Oglasi bez opisa, ili sa opisima sa nedovoljno detalja, se teško prodaju. Da, svakako ćete brže postaviti oglas ako ne morate da popunjavate sve informacije vezane za njega. Ali takvi oglasi ne daju nikakvu vrijednost potencijalnim kupcima. Šta više, kupac neće moći da pronađe taj predmet u pretrazi, ili će jednostavno odustati od kupovine kada vidi da ne može da nađe informacije koje ga zanimaju.

Zašto ne treba “napumpavati” oglase?

“Napumpani” opisi i fotografije oglasa iako lijepo izgledaju teško da će vam donijeti neku veliku korist. Možda isprva možete zaraditi više na ovakvom oglasu, ali kupac će ostati nezadovoljan, neće više ništa kupiti od vas. A postoji mogućnost i da svoju priču raširi među ljudima koje poznaje ili na društvenim mrežama tako da ćete teško biti u mogućnosti da prodate bilo šta drugo. Istraživanja su pokazala da potrošači češće dijele negativna iskustva koja su imali sa prodavcima nego pozitivna, zato pažljivo pišite.

Za kraj

 

Činjenica je da će vam pisanje dobrog oglasa oduzeti više vremena, možda ćete ga čak i poslati prijateljima da vidite imaju li neku sugestiju, pa će se ovaj cijeli proces malo odužiti. Ali, svakako vrijedi uložiti vrijeme u pitanje dobrog opisa oglasa, i vremenom će vam to postati rutina.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija