Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

 

Jesenje dekoracije za svaki budžet

Jesenje dekoracije za svaki budžet

Jesen je počela i vrijeme je da ljetnje dekoracije iz vašeg doma polako spakujete u kutije i pipremite se za nastavak jeseni. Ako ste ona osoba koja voli jesen, narandžaste, žute i smeđe tonove koje ona nosi - ovaj tekst je savršen za vas. I najbolje od svega je što ove dekoracije ne iziskuju velika ulaganja, a možete ih praviti sa porodicom i prijateljima, pa tako napraviti sjajno druženje.

Suncokreti i ljiljani

Boje ovih cvjetova idealno se slažu uz boje jeseni, pa vam predlažemo da posjetitte obližnju pijacu ili cvjećaru i pronađete ljiljane ili suncokrete. Možete ih staviti u bilo kakvu vazu, a možete i koristiti staru veću teglu.Ukoliko je vaza mala, čak će i jedan suncokret izgledati lijepo, baš kao na slici ispod.

 

suncokret

Rustični vijenci

Rustične vijence, poput ovoga na slici, možete vrlo lako napraviti. Prošetajte u parku i prikupite grane i lišće. Pažljivo birajte grane, jer one moraju biti savitljive da biste mogli lijepo oblikovati vijenac. Grane možete zavezati debljim koncem, ili vještačkom travom. Lišće možete sačuvati tako što ćete ga namazati lijepkom za dekupaž, a potom i zalijepiti za grane.

 

Ove vijence možete zakačiti na vrata, ili u neku rustičnu prostoriju u vašem domu.

 

vijenac

Lišće

Kako se lišće ne bi lomilo i dodatno sušilo, možete ga namazati lijepkom za dekupaž. Na taj način ono će sačuvati svoj oblike. Ovo lišće možete koristiti na različite načine. 

 

Jedan od predloga je da lišće zalijepite ili provučete kroz tanki silk i zakačite da visi sa lustera, plafona, ili visokih polica. Imaćete osjećaj kao da lišće pada u vašem domu, i napravićete pravu jesenju atmosferu.

 

lisce

 

Takođe, lišće možete rasporediti po policama sa knjigama i suvenirima, i tako ih osvježiti. Ili možete iskoristiti stare ramove za slike, i u njima napraviti različite oblike od lišća. Ove ramove možete zakačiti na nekom praznom zidu, ili poređati na polici.

Boje

Jesenje boje kao što su nijanse žute, narandžaste i smeđe, lako se mogu uklopiti u bilo kakvu drugu dekoraciju koju imate. Probajte da nađete, ili sašijete, dekorativne jastučnice u ovim bojama. Takođe možete i nabaviti neke prostirke za kauč i fotelje, kako bi se i one uklopile u jesenju atmosferu koju želite da dočarate.

Za kraj

Eto, predložili smo vam par zanimljivih, jeftinih jesenjih dekoracija koje se mogu pretvoriti u pravu zabavu za cijelu porodicu!

Kako ste vi dekorisali vaš dom ove jeseni?

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija