Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Kako prodati polovnu odjeću putem interneta?Kako prodati polovnu odjeću putem interneta?

Jesen je zvanično počela, i vjerujemo da ste uveliko u pripremama za kupovinu odjeće za predstojeći period. Čekaju nas kišni dani, hladnije večeri i mnogo vjetra, zato bi trebalo ormare napuniti toplom gardarobom koja će vas sačuvati u narednim mjesecima.

 

Sigurni smo da ste neke komade kupljene prošlih godina zamijenili novim, a ako ne planirate da nosite te stare - valjalo bi da ih prodate. Osim što ćete osloboditi mjesto u svom ormaru, daćete staroj odjeći novi život, i zaraditi dodatni novac.

 

Dobre vijesti su da online bazari cvjetaju u našoj zemlji, pa vam neće biti problem da pronađete mjesto gdje ćete prodati zaboravljene odjevne komade. Takođe, koristite moć društvenih mreža i podijelite svoje oglase na Facebook-u i Instagram-u.

 

Internet prodaja nije bauk, a mi ćemo vam danas dati par savjeta koji će vam sigurno pomoći pri vašoj sledećoj prodaji.

Sve je u fotografijama

Krenite od sebe - mračna, zamuljena fotografija ni vama ne bi privukla pažnju, pa zašto bi nekome drugom? Sreća je što ne morate da imate profesionalni fotoaparat i fotografsko iskustvo kako biste napravili odlične fotografije.

 

Za početak, pronađite mjesto u stanu koje je lijepo osvjetljeno. Može biti vještačkim svjetlom, ili prirodnim svjetlom koje dolazi kroz prozor. Fotografije možete i praviti napolju, za vrijeme “zlatnog sata” (zalaska sunca), tada je svjetlo najblaže i najprirodnije.

 

Osim što stvari možete slikati polegnute, možete ih slikati na vješalici, ili ih možete obući kako biste ih uparili sa drugim komadima gardarobe, i pokazali potencijalnim kupcima kako mogu da nose baš taj komad koji vi prodajete.

 

Današnji mobilni telefoni imaju prilično kvalitetne kamere, tako da će vam oni biti dovoljni za fotografije. Ukoliko ipak planirate ozbiljnije da se bavite ovakvom vrstom prodaje, savjetujemo vam da uložite u polovan fotoaparat, i naučite neke osnove fotografije na internetu.

Budite detaljni u opisima

Opise bi trebalo da napišete opuštenim tonom, ali i da uključite što više detalja. Navedite veličinu, brend, godinu proizvodnje (ako je znate), mjere, pa čak i ukoliko predmet ima neku falinku.

 

Za još bolje rezultate, opišite na koji način se baš taj komad garderobe može nositi sa ostalim komadima. Potencijalni kupci će mnogo lakše vizualizovati kako bi taj odjevni predmet izgledao u njihovom ormaru.

Istražite cijene

Vjerovatno već znate koliko ste platili komad garderobe kada ste ga kupili, i sigurno ga ne možete prodati po istoj cijeni. Zato bi bilo dobro da istražite portale i bazare, i vidite po kojim se cijenama prodaju slični komadi.

 

Budite realni, posebno ako je predmet star ili ima neka oštećenja, ali isto tako odredite i neku minimalnu cijenu ispod koje ne želite da ga prodate.

Potrudite se oko pošiljke

Ukoliko planirate da nastavite da prodajte stvari putem interneta, morate ostaviti dobar utisak na kupce, zato se morate malo potruditi oko pošiljke. Zapakujte predmet u neku finu kesicu, dodajte svoje kontakt detalje. Ako ste u mogućnosti, ubacite i neki poklončić. Mušterije zaista cijene simpatična pakovanja, i ovako ćete sigurno ostaviti dobar utisak na njih.

Za kraj

Prodaja polovne garderobe veoma je pojednostavljena zahvaljujući internetu, tako da bilo ko, sa malo učenja i uz praćenje ovih savjeta može prodati nešto onlajn.

 

Da li ste do sada prodavali vašu garderobu putem interneta? Kakva su vam iskustva?

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija