Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

najbolji iphone

Najbolji iPhone: koji Apple telefon je stvarno najbolji?

Apple telefoni su sigurno najpopularniji telefoni na svijetu, i male su šanse da se to uskoro promijeni. Najnoviji model koji je izašao je iPhone 11 (uz edicije 11 Pro, i 11 Pro Max), ali da li to znači da trebate prodati svoj stari model i odmah se prebaciti na njega?

 

Danas istražujemo koji Apple telefon je zaista najbolji kako bismo vam pomogli da izaberete najbolji model za sebe.

iPhone 11

iPhone 11 nije telefon sa najboljim specifikacijama među Apple telefonima, ali ako upoređujemo odnos cijene i kvaliteta mogli bismo reći da je sigurno najbolji. On nema OLED displej, ali zahvaljujući LED displeju, njegova baterija traje duže nego prosječnom telefonu.

 

Takođe, ovaj model ima više RAM memorije nego svoj prethodnik, pa možete uživati u brzini koju vam 4GB RAM-a nude.

 

Sa iOS 13 operativnim sistemom, i još nekim benefitima, ovaj iPhone 11 je sjajna mašina, a cijena će mu na našem tržištu biti između 800 i 900 eura.

iPhone 11 Pro

Po specifikacijama možda i najbolji Apple telefon, ali cijena mu je zaista visoka i kreće se od 1200 eura, pa naviše. On ima manji ekran, ali veoma kvalitetnu rezoluciju. Kamera sa 3 objektiva je novitet, i nejn kvalitet je besprekoran.

 

Međutim, cijena je zaista veliki faktor za ljude koji kupuju novi telefon, tako da ga ipak nismo mogli staviti na vrh liste.

iPhone 11 Pro Max

Među Apple telefonima, iPhone 11 Pro Max je najveći i najbrži iPhone do sada. Ali, i najskuplji je. Cijena mu ide od 1200 eura, ali se povećava ukoliko se odlučite za veću memoriju.

 

U odnosu na iPhone XS Max nema neke velike promjene. Kamera je nova, sa ultraširokim objektivima, foto program je pojačan, i promjena pri zumiranju je zaista bolja nego bilo kojem drugom njihovom telefonu.

 

Apple tvrdi da je baterija unaprijeđena u odnosu na XS Max model, tako da traje čak 4 sata druže. I, ukoliko vam ne smeta čudna kamera sa tri objektiva, ovo je sigurno najmoćniji telefon za vas.

iPhone 8

Vjerovali ili ne, ovo je najprodavaniji Apple model do sada. I sa dobrim razlogom. Sa svojom standardnom Apple veličinom od 4.7 inča lakši je za korišćenje i držanje. Dok mu je sa druge strane cijena daleko prihvatljivija od modela X ili 8 Plus.

 

Iako je veličina ista kao starijim modelima, to ne znači da je i tehnologija ista. iPhone 8 ima isti A11 bionic čipove kao iPhone 8 Plus, i iPhone X. Pored toga, ovo je model koji je predstavio bežično ali super brzo punjenje.

 

Kamera je odlična, iako nema duple objektive kao X i Plus, a iOS 11 sistem sigurno će vam dobro leći na ovoj veličini telefona. 

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus je idealan za vas ukoliko ne želite da se prepustite onoj predloženoj budućnosti u kojoj nam je potreban otisak prsta kako bismo otključali i koristili telefon. Ovaj model je ostao popularan zahvaljujući veličini ekrana, nižoj cijeni i fizičkom home dugmetu.

 

Pored toga, ima još par osobina koje će vam se dopasti. Kao i iPhone 8 ima bežično i brzo punjene, a i kamera je bolja. Dualni objektivi nemaju OIS, ali su ipak fantastični za fotografisanje na daljinu.

 

Njegov dizajn neće svakome odgovarati, jer je telefon koji je napravljen za velike ruke i malo tanje novčanike.

Za kraj

Ovo je naša lista 5 najbolji Apple telefona. Ukoliko još niste nabavili jedan od nijih, šta čekate? Prodajte svoje stare iPhone modele, i krenite u potragu za nekim novijim.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija