Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

sredite dom prodajom knjiga

Sredite dom prodajom knjiga

Ukoliko ste kao ja, sigurna sam da imate punu policu starih knjiga koje nikada više nećete pročitati. Bilo da ste ih tokom godina dobijali na poklon, kupovali na sajmovima, pred godišnje odmore itd. činjenica je da ste te knjige tada pročitali i nikad više.

 

One samo zauzimaju mjesto, skupljaju prašinu, a nisu ostavile dovoljno jak utisak na vas da biste ih pročitali ponovo. Potpuno vas razumijem, i moja polica je takva!

 

Srećom, postoje načini da ove knjige raščistite i napravite prostor za nove, one koje ćete možda i više voljeti.

Prodajte ih lokalnoj knjižari koja prodajte polovne knjige

Sigurna sam da i u vašem gradu postoji neka knjižara koja prodaje polovne knjige. Okrenite ih telefonom, ili ih posjetite i raspitajte se koju cijenu biste mogli dobiti za njih. Prodavac će vjerovatno morati da ih provjeri, da vidi u kakvom su stanju, koja su izdanja, da li neke stranice možda fale.

 

Ovo je dobra opcija, ali možda ipak nije najbolja. U slučaju da se za nju odlučite moraćete pronaći knjižaru, i odnijeti knjige tamo kako bih prodali, a šanse su da ćete za njih vjerovatno dobiti manje novca nego što biste mogli putem onlajn prodaje. Knjižara kupuje te knjige kako bih mogla prodati nekom drugom, i oni će htjeti da naprave sebi neki profit.

Poklonite ih

Bibliotekama, dobrotvornim organizacijama, domovima za djecu ili stare su uvijek potrebne knjige. Istražite takva mjesta u gradu. Provjerite da li lokalna biblioteka uzima donacije u vidu starih knjiga, a to isto možete provjeriti i u školama.

 

Na ovaj način nećete ništa zaraditi, ali svakako ćete nekoga usrećiti knjigom koju će naći u vašoj kolekciji.

Prodajte ih putem interneta

Moja omiljena opcija je prodaja knjiga putem interneta! Jedan od najlakših načina da to uradite jeste da se registrujete na nekom sajtu kao što je MojTrg.me. Ovde možete besplatno postaviti oglas, dodati fotografije vaših knjiga, napisati sve potrebne opise i prodati knjige brzo, lako i jednostavno. 

 

U slučaju da se kupac nalazi u istom gradu, sa njim se možete naći i prodati mu knjigu na taj način. Ako je ipak kupac u drugom gradu, uvijek možete pozvati kurirsku službu ili poći do pošte i poslati knjigu kao paket. U tom slučaju ćete morati platiti i poštarinu. Praksa je da kupac ovo plati, zato dobro naglasite tu opciju u opis svog oglasa.

 

Osim prodajom putem onlajn bazara, knjige možete prodati i putem različitih grupa i stranica na društvenim mrežama.


Gdje god da postavite svoj oglas, obavezno ga podijelite sa svojim prijateljima i na vašim privatnim profilima. Nikad ne znate kome je baš ta knjiga zanimljiva.

Za kraj

 

Knjige sigurno zauzimaju najviše mjesta na vašim policama, i ukoliko želite da malo očistite i osvježite dom svakako morate poslušati jedan od predloga u ovom blogu. Javite nam za koju opciju ste se odlučili! 

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija