Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

pripreme za zimu

Stvari koje morate uraditi sada da biste se spremili za zimu

Kako jesen polako odmiče vrijeme je da se pripremamo za zimu. Hladno vrijeme će stići mnogo brže nego što mislimo, i trebalo bi da budemo spremni.

 

Danas pričamo o stvarima koje morate uraditi sada da biste pripremili vaš dom za hladnije dane.

Provjerite grijanje

Koji god sistem grijanja da koristite morate ga provjeriti prije nego što krene zima. Ukoliko vi niste baš spretni po tom pitanju, možete lako pronaći mehaničare koji će moći da vam provjere sistem za manje od sat vremena, a i nećete skupo platiti.

 

Ukoliko smatrate da je vrijeme za promjenu sistema grijanja koji imate, nemojte ga bacati. Umjesto toga, posjetite neke onlajn bazare, i prodajte svoj stari sistem tamo. Naravno, obavezno ga pregledajte prije prodaje, popravite sve što mu fali, i zaradite dodatni novac na prodaji.

 

Promjena gejnog sistema ne mora da bude preskupa. Uvijek možete kupiti polovne grijalice, i vrlo jednostavno zamijeniti stare.

Osigurajte prozore

Kako bi vam dom bio topao i u najhladnijim datuma (a kako vam cijena grijanja ne bi iscijedila kompletan budžet) obavezno provjerite da li vaši prozori imaju neka oštećenja koja bi mogla stvoriti protok hladnog vazduha.

Očistite oluke

Ukoliko živite u kući, dobro obratite pažnju na stanje vaših oluka. Jesen je, i lišće već uveliko opada, pa je moguće da se ono zaglavi u ovim odvodima. Obavezno provjerite svaki oluk, da li nešto ima u njemu, i dobro ih očistite.

Spoljnoj drvenariji potrebna je zaštita

Ova stavka se takođe više odnosi na ljude koji žive u kućama. Veoma je važno da sačuvajte svoju drvenariju od hladnog vazduha. Postoje različite vrste lakova i boja koje će zaštititi vašu ogradu, terasu, itd.

 

Takođe, ukoliko imate neki namještaj koji stoji u dvorištu, vrijeme je da ga spakujete u ostavu. Zimski dani ne leže dobro baštenskim proizvodima.

Opremite se za zimu

Ako se grijete na drva, uveliko je vrijeme da obezbijedite sebi potpalu za ovu zimu. Sigurni smo da već imate nekoga od koga ih kupujete, tako da izvadite telefon i okrenite tu osobu.

 

Bolje je da ovo pripremite prije nego što zima počne da se uvlači u domove, kako ne biste trošili struju da zagrijete prostor koji biste mogli zagrijati drvima po znatno nižoj cijeni.

Pripremite zimsku posteljinu

Zimska posteljina je vjerovatno stajala negdje na dnu ormara ili ostave tokom prethodnih šest, sedam mjeseci. Izvadite je, provjetrite, operite i neka vam bude pri ruci. Vrijeme se mijenja velikom brzinom, i za samo par dana bi moglo postati toliko hladno da vam je potreban zimski jorgan. 

 

Ljetnju posteljinu takođe provjertrite i operite, i pripremite za odlaganje.

Pripremite zimsku garderobu

Isto kao i zimska posteljina, vaša zimska garderoba i obuća su provele sve ove lijepe dane spakovane u neku kutiju, kesu, torbu, itd. Nemojte čekati da dođu hladniji dani kako biste ove stvari oprali i obukli. Uradite to sada! Pripremite sve kao da će sutra odjednom temperatura pasti na ispod 5 stepeni.

Za kraj

 

Sve stvari koje su se našle na našoj listi prilično su jednostavne za uradti, i neće vam trebati više od 7-10 dana da ih završite. Zato se odmah bacite na posao i polako sklanjajte ove stvari sa vaše liste obaveza.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija