Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

polovno biciklo

Sve što treba da znate o kupovini polovnog bicikla

Kupovina novog bicikla nije uvijek u našem planiranom budžetu, i ako ste se našli u situaciji da želiti biciklo a ne možete priuštiti novo kupovina polovnog je uvijek odlična opcija. 

Srećom, ni kupovina polovnog bicikla danas nije tako teška zahvaljući društvenim mrežama i online bazarima. Ako ste se odlučili za polovno biciklo, pratite ove savjete kako biste bili sigurni da ste kupili baš ono što vam je potrebno.

Suzite pretragu

Razmislite dobro kakav tip bicikla želite, kao i koji model bi vam najviše odgovarao i dajte se u pretragu. Prije nego što se upustite u to, obavezno provjerite koja veiličina bicikla vam tačno odgovara kako ne biste kupili premali ili preveliki model.

 

Takođe, kada nađete neki na online bazaru, obavezno provjerite kako se kreće cijena novog modela. Na taj način ćete moći da pregovarate, i možda čak i spustite cijenu koju je kupac originalno tražio.

 

Svakako bi trebalo i da odredite budžet prije nego što počnete da tražite, ali nemojte ići iznad njega. Vi najbolje znate šta je ono što možete da priuštite. Uzmite u obzir i potencijalne popravke i dorađivanja.

 

Ukoliko kupujete preko onlajn prodavnica polovnih stvari, obratite pažnju na ocjenu prodavca (ako sajt ima tu opciju), ako nema provjerite da li postoji broj telefona i pozovite oglašivača. Postavite mu par pitanja vezanih za istoriju bicikla. Provjerite kada je kupljeno, koliko je voženo, po kakvom terenu, zbog čega ga prodaje, itd. Ako oglašivač ne zna da vam odgovori na ova pitanja, oglas može biti lažan.

 

Ako nema broja telefona, oglašivača uvijek možete kontaktirati putem platforme na kojoj se biciklo prodajte. Pripremite listu pitanja i pošaljite je.

 

Loše fotografije i loše napisan opis ne moraju da vam aktiviraju alarm istog trenutka. Ljudi ne znaju, ili nemaju vremena da naprave kvalitetne fotografije i napišu dobar opis. Nemojte odmah odustati, ne gubite ništa ukoliko zatražite još fotografija i odgovore na vaša pitanja.

Dobro provjerite stanje bicikla

Morate baš dobro obratiti pažnju na stanje bicikla i njegovih djelova prije nego što zaključite kupovinu. U redu je da okvir ima male ogrebotine, i da je farba na par mjesta izgubljena. Ali potrudite se da izbjegnete zarđao okvir, da nema velika udubljenja ili čak rupe.

 

Obratite pažnju na donji dio okvira, oštećenja se najlakše stvaraju tu.

 

Zamjena točkova, amortizera i lanca može vas koštati više nego sam polovan bicikl, pa se potrudite da provjerite ove bitne djelove prije kupovine. Ukoliko niste sigurni kako bi oni trebali da izgledaju ili funkcionišu, povedite nekoga ko se bolje razumije u bicikla, ili se dobro pripremite prije nego što odete da ga pogledate.

Zamjena djelova

Nakon što obavite kupovinu, zaputite se u lokalnu prodavnicu bicikala i obezbjedite sebi nove gume i ručke kako biste imali osjećaj da je ono zapravo novo. A i ovi djelovi se najlakše pohabaju, tako da bi bilo bolje da kupite nove. 

 

Ovakva kupovina ne bi trebalo mnogo da vas košta, i sigurni smo da se može uklopiti u bilo koji budžet.

Za kraj

Kupovina polovnog bicikla ne mora da bude stresna aktivnost, a i bićete spremi na sve uz ove savjete. Da li ste već možda kupovali polovno biciklo? Imate li dodatni savjet za naše čitaoce?

 

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija