Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Top 3 zimske destinacije u Crnoj GoriTop 3 zimske destinacije u Crnoj GoriTop 3 zimske destinacije u Crnoj GoriTop 3 zimske destinacije u Crnoj Gori

Top 3 zimske destinacije u Crnoj Gori

Kada pomislite na primamljive destinacije u Crnoj Gori, sigurni smo da vam najčešće na pamet padnu plaže Ade Bojane i stari grad u Kotoru. Ali, Crna Gora je bogata prirodnim ljepotama na svakoj strani zemlje, tako da i tokom zime postoje mjesta koja jednostavno morate posjetiti.

 

Čak nije ni važno da li ste ljubitelj skijanja i drugih zimskih sportova, sigurni smo da će vas ova mjesta ostaviti bez teksta.

Bjelasica

Bjelasicu često nazivaju najljepšom crnogorskom planinom, i sa dobrim razlogom. Na njoj se nalazi nacionalni park Biogradska gora, Kolašin, ali i ski staze. Ljubitelji zimskih sportova sigurno će se zabaviti u sklopu kolašinskog ski resorta. Ali ako ste ipak više zainteresovani za šetnju, odmor, opuštanje i uživanje možete posjetiti jedno od jezera, od kojih je svakako najistaknutije Biogradsko jezero.

 

Pored Durmitora, Bjelasica je sigurno centar crnogorskog zimskog turizma, a tome doprinosi njena netaknuta priroda, obilje snijega i izgradnja skijaške infrastrukture u koju se poslednjih godina mnogo ulagalo.

 

Do Kolašina se veoma lako moeže doći automobilom ili autobusom, mada se možete i opredijeliti za voz i uživati u predivnom pogledu tokom vožnje kanjonom.

Durmitor

Durmitor se smatra jednom od najljepših planina na našim prostorima. Ono što ga čini specifičnim jeste prostrana visoravan na 1500m nadmorske visine, koja je puna kanjona, ali i predivnim planinskim vrhovima od kojih se čak 48 nalazi na preko 2000m nadmorske visine. Kao i Bjelasica, i Durmitor je pun ledničkih jezera, od kojih je najpoznatije i najveće Crno Jezero.

 

Ukoliko se odlučite za odmor na Durmitoru, smještaj možete naći na Žabljaku koji je veoma posjećen, tako da u njemu možete naći sve što vam je potrebno: smještaj, prodavnice, kafiće, restorane, pa čak i noćne klubove.

 

Oni koji vole skijanje mogu uživati u ski centrima Javorovača ili Savin Kuk koji imaju uređene staze, žičare i sve ostale prateće objekte.

Ski centar Vučje

Ski centar Vučje nalazi se svega dvadesetak kilometara od Nikšića i ima jednu veliku rekreativnu stazu, dvije male, ali i snowboard park sa skakaonicama. U centru se nalazi mali hotel sa tri zvjezdice, restoran i mjesto gdje možete iznajmiti svu potrebnu opremu.

 

S obzirom da je centar manjih kapaciteta, cijene su pristupačnije nego u ostalim crnogorskim centrima, i manja je gužva. Ukoliko zimski odmor želite da provedete sa porodicom, daleko od grada, ali i od gužve kakvu možete zateći u Kolašinu i Žabljaku, Vučje je svakako odličan izbor!

 

Takođe, skijanje nije rezervisano samo za odrasle, pa tako i vaša djeca mogu uživati u čarima ovog sporta na dječijoj stazi uz vrhunske instruktore.

Za kraj

Iako smo svi navikli da Crnu Goru karakterišemo kao ljetnju destinaciju, ovi zimski centri pričaju drugu priču. Iz godine u godinu oni su sve posjećeniji, a povećava se i broj stranih turista koji dolaze na ove destinacije zbog živopisnih predjela.

 

Gdje ćete vi zmovati? Da li u jednom od ovih centara ili ipak na moru?

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija