Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Volite putovanja? Zašto ne biste radili dok putujete?

Volite putovanja? Zašto ne biste radili dok putujete?

Vrijeme kada ste morali uzimati godišnje odmore da biste putovali, ili se ipak odreći svog posla zarad nekoliko mjeseci zadovoljstva su odavno iza nas. Zahvaljujući tehnologiji, danas su poslovi koje možete raditi sa bilo koje lokacije postali ekstremno popularni, i sve više kompanija zapošljava na ovaj način.

 

Zbog čega je to tako? Kako vi možete putovati i raditi? - Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati da vam odgovorimo u današnjem tekstu.

Koje su prednosti rada na daljinu?

Rad na daljinu nosi veliki broj pogodnosti, kako za poslodavca tako i za zaposlenog. Poslodavci imaju priliku da zapošljavaju odgovarajuće ljude iz cijelog svijeta, i nisu ograničeni isključivo na svoje zajednice. Takođe, ovakvim načinom zapošljavanja poslodavci štede velike količine novca na zakupu prostora, kupovini namještaja i ostale opreme.

 

Sa druge strane, ovakav rad prija zaposlenom jer najčešće može da određuje kada će tokom dana raditi. Pored toga, ima potpunu slobodu da radi sa bilo kojeg mjesta, što znači da može putovati dok radi. Ovaj vid zaposlenja takođe je praktičan za majke, jer imaju veću fleksibilnost kada je u pitanju odvođenje djece u vrtić, i slično.

 

Ovakav rad svakako nije bez mana. Nije svako sposoban da se motiviše za rad iz topline svoje (ili hotelske) sobe. Takođe, vremenske zone mogu stvoriti odlaganja na projektima, a i komunikacija može mnogo da trpi.

 

Uprkos manama, benefiti preovladavaju, te se sve veći broj poslodavaca odlučuje za ovu vrstu zaposlenja.

Kako pronaći posao na daljinu?

Rad na daljinu podrazumijeva da ćete raditi na računaru, imati stabilnu internet konekciju, i da ćete generalno završavati sve zadatke zahvaljujući internetu. Onda ne treba da vas čudi što ovakav posao možete da nađete upravo preko interneta!

 

Pored standardnih sajtova na kojima možete pronaći ovakve poslove, njih poslodavci takođe oglašavaju na platformama kao što je naša.

 

Jednostavnom internet pretragom za poslove od kuće naići ćete na veliki broj oglasa i firmi koji vam nude baš takav posao.

 

Poslovi koji se najčešće obavljaju preko interneta su vezani za marketing, prodaju i razvoj sajtova i aplikacija. Ali lako možete naći posao i kao virtuelni asistent, dizajner ili osoba za korisničku podršku.

 

Razgovori za posao od kuće teku kao bilo koji drugi razgovori, s tim što ćete u ovom slučaju vjerovatno intervju imati putem Skajpa, Vibera ili nekog drugog sredstva koje omogućava video pozive.

 

U zavisnosti od pozicije za koju ste se prijavili, postoji mogućnost i da ćete morati uraditi neku vrstu testa, ili proći kroz nekoliko krugova intervjuisanja. 

 

Nakon što dobijete posao, poslodavac će vam poslati potrebnu dokumentaciju, i bolje vas upoznati sa programima i aplikacijama koje firma koristi za optimalnu saradnju. Možete očekivati da ćete morati da naučite da koristite neke nove aplikacije za čet, dizajn i pisanje, ali sve su one prilično jednostavne tako da to ne bi treblo da vam stvori problem.

Za kraj

 

I, nakon što ste počeli sa radom i vidjeli da sve teče kako treba, možete se spremiti za svoje prvo putovanje. Prilikom rezervacije smještaja obavezno provjerite da li tamo postoji dobra internet konekcija. Sledeće što vam je ostalo jeste da kupite kartu, spakujete se i krenete u avanturu!

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija