Napravite Mojtrg nalog i dobijte 50 EUR!

Zašto je bolje da postavite cijenu na vašem oglasu

Zašto je bolje da postavite cijenu na vašem oglasu?

Pravljenje dobrog oglasa na sajtovima kao što je MojTrg.me uključuje mnogo detalja. Za početak, bilo bi dobro da imate kvalitetne fotografije proizvoda ili usluge koju nudite. Zatim, morate popuniti sve potrebne detalje, uključiti lokaciju, kontakt podatke, napisati tekst koji će zainteresovati potencijalne kupce, itd.

 

Pitanje koje se često postavlja jeste da li u uglase treba uključivati cijenu ili ne. Mi podržavamo ovu prvu stranu, i sigurni smo da je bolje i za vas i za kupce da cijena bude istaknuta u oglasu. Zašto? Baš to ćemo danas istražiti!

Umanjen broj upita

Oglašivači koji ne uključe cijenu u oglasu dobijaju mnogo poruka i poziva vezanih isključivo za cijenu. U velikom broju slučajeva, potencijalni kupci smatraju da je ta cijena previsoka i odustaju od kupovine.

 

Kada istaknete cijenu u oglasu u startu ćete eliminisati ljude koji nisu spremni da ponude taj novac za ono što prodajete. Ovo znači da ćete manje vremena provesti odgovarajući na različite poruke i pozive. Takođe, ukoliko u oglasu dodate i da niste spremni da pregovarate o cijeni postićićete isti efekat, jer potencijalni kupci uglavnom pokušavaju da spuste cijenu koja je ponuđena.

Ubrzana prodaja

Još jedna prednost navođenja cijene u oglasu je brža prodaja. Ovo je posebno važno u slučajevima kada vaš proizvod ili usluga imaju nižu cijenu od konkurencije. Zainteresovani potrošači će listati slične oglase i vidjeti da vi nudite najbolju ponudu, samim tim vam se povećavaju šanse za bržu prodaju.

 

Cijena je jedan od glavnih faktora prilikom kupovine bilo čega, tako da je sigurno da će vam njeno isticanje pomoći. Nije dovoljno reći da je kod vas proizvod najjeftiniji, ili povoljniji nego kod konkurencije. Da biste postigli pravi efekat, morate uključiti cijenu u oglas.

Iskoristite opciju sniženja

Naš mozak je “istreniran” da primjeti snižene cijene. Kada promijenite cijenu na vašem oglasu i umanjite je, pored cijene će se pojaviti strelica na dole koja označava da je predmet snižen. Potencijalni kupci će vidjeti ovo, i tako ćete takođe ubrzati prodaju. Sniženi proizvodi privlače više pažnje, imaće više klikova, ali i više ljudi će vas kontaktirati da se raspita o proizvodu.

Za kraj

Kada je u pitanju postavljanje cijene u oglase mišljenja su veoma podijeljena. Jedni smatraju da imaju veće šanse za prodaju ako ne uključe cijenu u oglas, dok drugi nemaju problem da budu potpuno transparentni sa mušterijama od samog početka. Benefiti jedne ili druge strane takođe mnogo zavise i od kategorije u kojoj se oglašavate. U nekima se cijene potpuno izbjegavaju, dok u drugima rijetko ko postavi oglas bez cifre.

 

Kakvo god da je vaše mišljenje, mi vam predlažemo da napravite test. Postavite isti oglas sa i bez cijene i vidite kakve će vam rezultate donijeti. To je najbolji način da utvrdite sistem koji je vama najpovoljniji.

Ka vrhu

Naš sajt koristi kolačiće. Klikom na "Slažem se" ili nastavkom korišćenja sajta slažete se za upotrebom kolačića. Ukoliko se ne slažete, možete promeniti podešavanja u vašem pretraživaču.

Više informacija